Rolul iluminatului este unul foarte important atât în retail, cât și în industria turismului, indiferent că vorbim de magazine, restaurante, hoteluri, pensiuni. Este un element care influențează esențial opțiunea de achiziție a clienților.

Crearea unei ambianțe relaxante și primitoare pentru clienți prin modul de dispunere a luminilor, prin coloritul acestora, ajută la îmbunătățirea experienței pe care aceștia o au atunci când caută diverse produse sau când savurează diverse preparate.

Ochii sunt cei care îi oferă creierului uman aproximativ 80% dintre informațiile senzoriale, ceea ce înseamnă că lucrurile pe care le vedem au un impact puternic asupra deciziilor pe care le luăm.

iluminat led comercial

Lumina influențează puternic percepția pe care o avem despre un anumit loc și poate fi un factor esențial în ceea ce privește decizia de a intra sau nu într-un spațiu comercial. În plus, lumina creează o anumită atmosferă și își lasă amprenta asupra stării de spirit pe care o au clienții, iar aceste aspecte au o legătură directă cu vânzările.

Primul pas către atragerea clienților începe cu modul în care scoți în evidență produsele din vitrină, cu ajutorul luminilor. Lumina trebuie să cadă direct pe produsele pe care vrei să le promovezi. Poți folosi iluminatul dinamic prin care se modifică intensitatea sau culoarea luminilor.

iluminat led comercial

Iluminarea corectă a vitrinei trebuie să fie o prioritate!

Odată ce clienții intră în magazin, există câteva moduri în care iluminatul te ajută să le oferi o experiență de shopping unică.

Iată câteva sfaturi utile pentru un iluminat comercial de calitate:

  • Un mod eficient prin care îi poți determina pe clienți să stea mai mult în magazine și să exploreze opțiunile este să folosești surse de iluminat direct, care să accentueze anumite detalii din magazin sau produse. Totodată, intensitatea luminii ar trebui să fie mai puternică pe acele produse pe care dorești să le evidențiezi.
  • Pentru a contribui la îmbunătățirea experienței de shopping, pentru o atmosferă mai prietenoasă și pentru ai ajuta pe clienți să se relaxeze poți să folosești lumini cu diferite temperaturi de culoare, de la cele calde, ambientale, până la lumina rece, care să îi ajute să se orienteze rapid în spațiul centrului comercial.
  • Poți crea o ambianță specială instalând panouri luminoase cu LED, pe pereții magazinului astfel încât să creezi efecte vizuale plăcute pentru clienți și un spațiu interior deosebit. Aceste panouri pot fi controlate cu ușurință de pe tabletă. Poți să proiectezi chiar și mici filmulețe prin care clienții să rețină mai ușor identitatea brand-ului.

Sectorul iluminatului comercial cuprinde o gamă diversificată de produse, pe care le puteți achiziționa din toate showroom-urile Volta Grup: panouri LED aplicate și încastrate, spoturi LED pe șină, proiectoare LED, bandă LED și altele.

Panourile cu LED sunt o soluție eficientă pentru iluminarea spațiului și pentru o mai bună desfășurare a activității, fiind o alternativă fiabilă la corpurile clasice cu tuburi neon.

Disponibile atât în varianta încastrată, cât și aplicată, panourile LED sunt ușor de instalat, se găsesc în diferite temperaturi de culoare, nu necesită întreținere, au o durată de viață semnificativ mai lungă decât corpurile clasice și un consum energetic mult mai scăzut.

Spoturile cu LED pe șină sunt soluția ideală pentru orice spațiu comercial, showroom și chiar locuință. Dacă doriți să scoateți în evidență o anumită zonă sau un anumit produs, trebuie doar să direcționați spoturile în acea direcție. Sunt ușor de instalat și întreținut, au o durată de viață mare și consum redus de energie electrică.

iluminat led comercial

Proiectoarele cu LED sunt corpuri de iluminat de mare putere, cu un consum de energie electrică redus, durata medie de iluminare a proiectoarelor LED este de 50 000 de ore, timp în care lumina nu își modifică din intensitate și din calitate, ci are aceeași putere și culoare plăcută. Datorită principiului pe care funcționează, nu emit căldură și ajută la protejarea mediului înconjurător.

Atunci când trebuie să obțineți o lumină plăcută și de o intensitate mare pentru a ilumina eficient un spațiu comercial, proiectoarele LED pot fi cea mai economică, la îndemână și fiabilă soluție.

Benzile cu LED sunt flexibile și durabile, ideale pentru iluminatul decorativ, folosite în general pentru iluminatul scafelor, barurilor, rafturilor și oricărui tip de spațiu îngust.

Sunt utilizate frecvent în iluminatul comercial și în industria de publicitate pentru a pune în valoare forme complexe.

Pot avea o singură culoare sau multiple culori și intensități.

iluminat led comercial

Beneficiile iluminatului LED în centrele comerciale 

Pe lângă faptul că oferă o notă de modernitate oricărui tip de spațiu, iluminatul cu LED în spațiile comerciale oferă multiple beneficii:

  • contribuie la reducerea consumului de energie, ceea ce duce la diminuarea costurilor la factura la curent, un factor extrem de important având în vedere dimensiunile spațiilor comerciale ce trebuiesc iluminate;
  • reprezintă o metodă de iluminat sustenabilă;
  • creează o ambianță specială ce contribuie la îmbunătățirea experienței de shopping;
  • ajută cumpărătorii să se orienteze rapid în interiorul spațiului comercial și să găsească cu ușurință zonele, sau produsele de care au nevoie;
  • pune în valoare designul magazinelor, al vitrinelor, al rafturilor, al produselor;
  • oferă posibilitatea de a ajusta nivelul de iluminare și poate avea temperaturi de culoare diferite;
  • este simplu și sigur, pentru că LED-urile nu conțin mercur sau alte substanțe toxice și nici nu se încălzesc rapid.