KNX este singurul Standard Internațional creat pentru automatizarea locuinței, fiind un sistem deschis, extensibil și, prin urmare, ușor de utilizat, compatibil cu dezvoltările viitoare.

Tehnologia KNX a fost aprobată ca: Standard Internațional ISO/IEC 14543-3, Standard European EN 50090, EN 13321-1 & EN 1332-2, Standard Chinez GB/T 20965 și Standard American ANSI/ASHRAE 135.

KNX este un limbaj informatic standardizat, dezvoltat special pentru a interconecta o multitudine de echipamente create de diverși producători, ce comunică între ele fără a fi afectate de faptul că sunt realizate sub branduri diferite.

Flexibilitatea KNX

KNX poate fi folosit cu toate mediile de comunicare precum: Cablu torsadat, Linie electrică, Radio  frecvență&IP/Ethernet.

KNX poate fi utilizat atât în clădirile noi cât și în cele vechi. Prin urmare, instalațiile KNX pot fi ușor extinse și adaptate noilor nevoi.

KNX, sistem deschis

Mai mult de 100 de producători oferă o varietate  de produse certificate și compatibile cu KNX, conform ultimelor standarde tehnice, oferindu-vă libertatea deplină de alegere.

Rămâneți independent

KNX este baza tuturor aplicațiilor de automatizare a locuințelor.

De ce să folosiți sistemul KNX?

KNX este un standard complet care este utilizat pentru toate funcţiile/aplicaţiile posibile în controlul casei şi clădirii: iluminat, storuri, securitate, încălzire, ventilaţie, aer condiţionat, monitorizare, controlul apei, managementul energiei, contorizare, inclusiv controlul aparatelelor electrocasnice, audio şi multe altele.

Securitate

KNX este în permanență în alertă pe timpul nopții și atunci când ești plecat. Rețeaua inteligentă pentru automatizarea casei conectează detectoarele de mișcare, senzorii de geam spart și control storuri cu sistemul de alarmă, comunicând la cerere cu telefonul mobil personal.

Nu ești niciodată luat prin surprindere. În caz de emisie de fum, detectorul de fum al rețelei vă va anunța pe dvs. și pe toți ceilalți locuitori de izbucnirea incendiului. De asemenea, scurgerile de apă sau gaz sunt detectate și raportate imediat, înainte de producerea de daune irecuperabile.

Bucurați-vă de vacanțe fără griji: setările de securitate KNX pot crea aparența că se locuiește în casă, astfel încât puteți să vă relaxați liniștit în vacanță.

Economie

Consumul conștient de energie ne asigură viitorul și face casa mai economică. KNX este cu un pas înainte. Jaluzelele, storurile, termostatele, valvele de încălzire, senzorii de geam și senzorii de lumină pot comunica unii cu ceilalți prin KNX. Dispunerea inteligentă în rețea reduce automat consumul de energie și căldură, fiind un beneficiu major pentru dumneavoastră.

Confort

Nu vă irosiți timpul pe treburi cotidiene care necesită mult timp. KNX va fi ajutorul dumneavoastră discret și de încredere. Doar să programați sistemul ce să monitorizeze și să controleze și el va face întocmai.

Vreți lumina perfectă în camera de zi doar prin apăsarea unui buton? Atunci când aveți musafiri, puteți crea ambianța dorită, setând iluminatul și muzica adecvată evenimentului.

Puteți crea o ambianță prin controlul jaluzelelor în funcție de intensitatea luminii, oră sau necesitate. Luminile pot fi oprite toate prin intermediul comutatorului central. Totul la o singură privire, prin intermediul Panoului Central de Informare.

Produse personalizate

Avantajul major al sistemului KNX: rețeaua și automatizarea casei pot fi extinse și reconstruite în orice moment, producătorii punând la dispoziție soluții personalizate și eficiente.