Bună parte a oamenilor de pe această planetă folosesc tot felul de aparate şi dispozitive făcute în mod special pentru a funcţiona pe bază de curent.
Unele consumă mai mult, altele mai puţin.

Însă ceea ce trebuie să ştiţi constă în faptul că unele consumă chiar şi atunci când nu sunt folosite, dar stau în priză. De aceea este bine să ţineţi cont de următoarele sfaturi dacă vreţi să economisiţi energie şi bani!

  1. Aprindeţi lumina numai atunci când este nevoie; nu lăsaţi becurile aprinse fără rost.
  2. Schimbaţi toate becurile incandescente sau fluorescente (de tip vechi); căutaţi să le înlocuiţi cu becuri cu LED.
  3. Scoateţi aparatele din priză (maşina de spălat, prăjitorul, încărcătorul de telefon/tabletă, uscătorul de păr etc.) atunci când nu sunt folosite.
  4. Opriţi calculatorul dumneavoastră atunci când nu este utilizat.
  5. Dacă staţi la casă cu curte şi aveţi curtea iluminată, instalaţi un senzor de mişcare sau cumpăraţi corpuri de iluminat dotate cu astfel de senzori, astfel încât să lumineze doar atunci când sesizează mişcare.
  6. Cumpăraţi prize programabile şi setaţi-le să se oprească atunci când nu sunteţi în casă. Le puteţi programa şi să se aprindă cu ceva timp înainte să vă întoarceţi acasă.
  7. Când sunteţi plecaţi de acasă pentru câteva zile, dacă este posibil goliţi frigiderul, deconectaţi-l şi lăsaţi uşa deschisă.

Cu prietenie,

Echipa Volta Grup