Toate progresele înregistrate în tehnologie și electronică pot deveni inutile atunci când…

Toate progresele înregistrate în tehnologie și electronică pot deveni inutile atunci când se confruntă cu o problemă serioasă care poate afecta companiile de orice dimensiune, precum și utilizatorii casnici. Ne referim aici  la distrugerile electrice cauzate de căderile de tensiune.

Fără electricitate, toate dispozitivele electrice vor înceta să funcționeze, în același timp de exemplu in cazul domeniului IT, daunele vor provoca costuri reale, pierderea muncii și chiar deteriorarea fizică a hardware-ului respectivelor dispozitive. Prin urmare, este clar că nicio companie nu își poate permite să dispună de dispozitivele sale informatice fără o protecție adecvată împotriva eventualelor deteriorări a instalatiilor electrice și a întreruperilor electrice. Principalele motive pentru care este important să aveți o protecție electrică adecvată sunt:

  • Rețeaua electrică nu este 100% fiabilă: deși companiile electrice investesc continuu în îmbunătățirea rețelelor lor de distribuție, există factori externi (furtuni, inundații, accidente …) care afectează în mod direct calitatea ofertei. Chiar și consumatorii creează perturbări ale distribuției energiei.
  • Rețeaua electrică nu este stabilă: deoarece companiile de furnizare a energiei electrice nu pot oferi un nivel excelent de calitate, a fost reglementată posibilitatea de a furniza tensiune fie peste sau sub valoarea nominală teoretică. Această facilitate poate provoca probleme serioase sistemelor informatice.
  • Chiar și o scurtă perioadă de timp în care este oprită energia este o problemă: luând în considerare astfel de situații, sub 2 secunde, consecințele lor pot duce la lipsa mediilor IT de la 15 minute (repornirea rapidă) la mai multe ore. În funcție de durata blazurii de aprovizionare, s-ar putea întâlni, de asemenea, instantanee (0,5 până la 30 cicluri), temporar (2 secunde până la 2 minute) sau susținute (peste 2 minute).
  • Creșterea intensificării problemelor și a riscurilor: sistemele de stocare actuale, serverele web și elementele electronice de rețea asociate utilizează componente miniaturizate care sunt mai sensibile la problemele de aprovizionare decât predecesorii lor din generațiile anterioare.
  • Seturile de generatoare și supresoarele de tensiune tranzitorie sunt insuficiente: seturile de generatoare ar putea fi o soluție bună pentru caderile de tensiune de lungă durată, dar necesită timp de pornire și nu sunt ideale împotriva caderilor de tensiune și a altor perturbații electrice.
  • Disponibilitatea ca valoare esențială: concurența în afaceri nu permite eșecuri în funcționarea continuă. Prin urmare, orice oprire a sistemului IT înseamnă pierderea oportunităților de afaceri și oferă un avantaj concurenței în procurarea clienților.
  • Disponibilitatea este esențială, dar la costuri acceptabile: corelația dintre disponibilitate și cost poate fi rezolvată favorabil cu sisteme foarte eficiente.

O sursă de alimentare neîntreruptibilă (UPS) este cea mai bună soluție pentru protecția electrică a sistemului IT împotriva tuturor problemelor cauzate de alimentarea necorespunzătoare a rețelei electrice.

Avem o gamă largă de UPS (prin parteneriat cu partenerul nostrum Schneider) care se adaptează nevoilor specifice ale fiecărei instalații în ceea ce privește tehnologiile disponibile, tensiunile de intrare și ieșire, frecvențele, autonomia necesară, posibilitățile de comunicare și serviciile de asistență necesare.

Pentru mai multe informații nu ezitați să ne sunați!

Toate bune!

Echipa Volta